Autentisk indisk mad til din hoveddør

Indisk til enhver lejlighed

Det indiske køkken har taget placeringen som danskernes farvoritkøkken. Hvad enten det handler om en middag i byen, tømmermændsmaden en søndag formiddag eller bare en afslappende middag fredag aften, så formår det de distinktive krydderikombinationer at gøre sig passende til enhver lejlighed.

I et komplekst spektrum, der svinger mellem det søde, stærke og salte er indisk mad kategorisk lækkert. Konsistenserne, det bremse brød, det møre kød, de cremede saucer og de mange grøntsager forbinder en både aromatisk og elegant indiske cuisine. Alligevel kan det være svært at finde et køkken i København, som formår at sammensmelte de grundlæggende elementer til en salvfremkaldende ret. Dette bunder ofte i det vestlige køkkens tilgang til at kombinere det sure, søde, salte og stærke.

Det indisk køkken vs. det vestlige

I mange vestlige køkkener, og specielt i det danske, er der en tendens til at parre ingredienser, der deler de samme smagskomponenter. De er med til at definere, om noget er sødt, salt, surt eller stærkt. Modsat kendetegnes det indiske køkken på dets evne til at kombinere mange ingredienser, som ikke nødvendigvis deler de samme kvaliteter. Den unikke kombinaiton af ingredienser defineres som “negative” parringer. Det vil sige, at ingredienserne står i stærkere kontrast til hinanden end ingredienserne, man ofte finder i det vestlige køkken.

I de vesteuropæiske, latinamerikanske og nordamerikanske køkkener er det en uskreven regel, at man helst blander ingredienser, der deler de samme kvaliteter, da det fremkalder de bedste resultater. Men i det indiske køkken er det lige modsat. Her er det ingrediensernes individuelle kvaliteter og de enkelte krydderier, der er afgørende og spiller en unik rolle i den gældende ret. Med ingefærens varme sødme, de opfriskende koriander og den svagt bitre tamarind frembringes forskellige toner, der pirrer smagsløgene på hver deres måde og tilsammen forbinder det indiske køkken. En typisk indisk ret kan indeholde op til et dusin forskellige urter og krydderier, der alle skaber smagskombinationerne, som vi forbinder med indisk cuisine.

Derfor fortæller det indiske køkken os, at kombinationen af sødt, stærkt og noget endnu stærkere sommetider kan skabe sublime resultater.

Dit indiske køkken i København

Det indiske køkken har overlegent indtaget sin position i den vestlige verden, hvor kombinationer af urter og ingredienser bliver prøvet af i køkkenet i jagten efter den velkendte og smagsindbydende oplevelse. Det har resulteret i utallige blogs og opskriftsbøger, hvor både traditionelle indiske retter og nytænkte metoder er præsenteret i inspirerende formater. Alligevel halter det københavnske restaurantmarked efter. Hvor man kan spise luksuriøst indisk til mange penge i adskillige andre storbyer, så har den indiske cuisine ikke helt taget til i de københavnske restauranter, og det kan stadigvæk være lidt trangt, når det kommer til at finde de gode og autentiske indiske restauranter i København.

Kashmir

Skønt udvalget af indiske restauranter i København er begrænset, har få restauranter formået at denskabe det indiske køkken, når det er bedst. I over 30 år har Kashmir på Østerbro budt på autentisk indisk mad i København. Her er traditionelt håndværk og gode krydderier sat i højt kurs, og det mærkes i de velsmagende retter.

Førhen bestod restauranten udelukkende af indisk mad, men med lokale særpræg har menuen vokset og udviklet sig med tiden. Menuen består af klassiske retter med en generøs variation og bredde inden for vegetarretter, supper og et righoldigt tandooriudvalg. Som en ægte indisk tradition, vægter selve hovedmåltidet højest, hvorfor egentlige forretter ikke findes på menukortet. I stedet for starter man middagen med snacks til deling, f.eks. pappadam (sprøde flager af kigærtemel) serveret med hele tre frisklavet og velsmagende dressinger, samosasm pakoras (forskellige grøntsager, fisk eller kød dyppet i kikærtemelsdej og friturestegt), bhaji og chat. Med deres hjemmebagte naanbrød og friske mango lassi til at slukke tørsten får man en appetitvækkende rundrejse i det indiske køkken, hvor der er noget til enhver smag.

Med fire kokkehuer i genren lægger de passionerede kokke al deres tid og energi i at skabe den ultimative kulinariske oplevelse. Således er der også gjort plads til diverse madallergener og præferencer, hvor man på ægte indisk manér indbydes til et stort udvalg af traditionelle indiske vegetarretter og tandoori-retter ned butter chicken, lam i karry samt hjemmelavet kulfi-is. Hvis du vil lade dig inspirere, kan du læse deres fulde menu kort på deres hjemmeside.

Restaurant eller takeaway

Hos Kashmir i København bydes du velkommen i en hyggelige og autentisk atmosfære i deres restauranter på Østerbro og Frederiksberg. Her sætter den indiske livsstil tonen, så du oplever følelsen at være i Indien på det lokale gadekøkken. Er du typen, som hellere vil sidde hjemme i joggingbukser foran fjernsynet og spise, så er takeaway heldigvis også en mulighed. Uanset, hvor du befinder dig i Storkøbenhavn, kan du bestille takeaway fra deres restauranter på Østerbro, Frederiksberg eller i Køge. Således er du garanteret de friske krydderier og det gode håndværk, der får dig til at drømme dig østpå.

Kashmir står klar til din næste begivenhed

Udover levering til det private, tilbyder Kashmir også indisk catering og frokostordninger i København til virksomheder og private events. Hvad enten det drejer som om et bryllup, en fødselsdag eller andet, så står Kashmir klar til at hjælpe dig med at sammensætte den rette menu til dit arrangement. Du garanteres en ægte indisk madoplevelse med de mange retter, som du kan få som takeaway eller catering fra restauranterne på Østerbro, Frederiksberg og i Køge. Med et strejf af det skandinaviske køkken inviteres du indenfor i et ægte traditionelt indisk køkken, hvor lidenskaben for autentisk indisk mad sættes før alt andet.

Related posts