Behandling af åreknuder – Det er simpelt og effektivt

Åreknuder forekommer når blodårerne bliver udvidet og overfyldt med blod. De er ofte smertefulde og har en blålig-lilla eller rød farve, og opstår fordi blodårene ikke fungerer korrekt. Behandlingen af åreknuder er dog forholdsvis simpel og er uden større smerter.

Grunden til at man kan få brug for behandling af åreknuder er, at venerne har envejsventiler, der forhindrer blodet i at flyde baglæns. Så når disse ventiler mislykkes, begynder blodet at samle sig i venen, i stedet for at fortsætte mod dit hjerte. Typisk berører åreknuder benene, fordi de er længst fra hjertet og derfor gør det sværere for blodet at strømme opad.

Det er en forholdsvis ufarlig sygdom, men der er alligevel mange der få behandling af åreknuder af kosmetiske årsager. Det er kvinder i alderen 30-50 år, som hyppigst bliver ramt, og dobbelt så mange kvinder som mænd.

Hvad er symptomerne?

Oftest ser man at symptomerne er synlige opsvulmede blodårer, men kan ligeledes være lettere smerter omkring venerne, krampe/uro i benene og udmattede lægmuskler. Udviklingen går dog langsomt og de fleste oplever ikke værre gener end de førnævnte. Alligevel er der visse tilfælde, hvor behandling på åreknuderne kan føre til mere alvorlige symptomer. Dette kan være skinnebenssår, eksem, kløende hud, blødning og hård/misfarvet hud. Symptomerne er et tegn på at man har svage og lukkede vener, og eftersom det skaber hindringer for blodtransporten, så kan det medvirke til hjerte-kar-sygdomme.

Hvorfor svaghederne i venerne opstår, ved man endnu ikke med sikkerhed, men svækkelse af fysikken ved alderdom er generelt årsagen. Det er da også derfor at det er ualmindeligt sjældent, at sygdommen rammer folk under 20 år. Udover alderdom, så kan det også være arveligt betinget, men hvorfor vides endnu ikke.

Behandlingen

Behandling af åreknuder er forholdsvist nemt og i nogle tilfælde, kan et par støttestrømper faktisk værre nok. Men i de mere fremskredne tilfælde, så vil der typisk blive foretaget et kirurgisk indgreb eller laserbehandling. Begge typer af åreknude behandling er relativt smertefrie og der er få risici indblandet. Hvis man gerne proaktivt vil forhindre åreknuder fra at opstå, så er der en række ting man kan gøre:

  • Undgå at være stående i længere tid.
  • Opretholde en sund vægt.
  • Undgå overdreven udsættelse for sol.
  • Afstå fra at krydse sine ben i længere tid.

Har man allerede åreknuder i benene, så bør man ligeledes følge ovenstående foranstaltninger, men det er selvfølgelig bedst at få behandling af åreknuderne.

Related posts