Bisættelse på Amager – Tid til at tage afsked med kært familiemedlem

Jeg kommer fra det såkaldte udkantsdanmarks, og er vant til et noget langsommere tempo end i København – og jeg prøver for så vidt at undgå vores hovedstad af netop den grund. Desværre er et familiemedlem blev kørt over med døden til følge, og da han vil bisættelse på Amager, så kan jeg ikke rigtig tillade mig at fravælge KBH denne gang. Jeg er af den gamle skole og kan næsten ikke forstille mig kirker andre steder end øde og vindblæste steder. Bisættelsen på Amager vil blive en radikal anden oplevelse – hvor anderledes aner jeg ikke, men forhåbentlig bliver det en rigtig flot kirke.

Min første bisættelse på Amager fylder mit hoved med ambivalente tanker

For hvad jeg har set i mit liv, uden at være frygtelig berejst, så er Danmarks smukkeste kirker centreret to steder i Danmark. Nemlig København og Bornholm (rundkirkerne). Der er dermed god grund til optimisme, men jeg har egentlig bare lyst til at få overstået bisættelse på Amager. Heldigvis var jeg ikke specielt tilknyttet til afdøde, og selvom jeg kan se på de resterende familiemedlemmer, at det var et tab der kunne mærkes, så berør det mig nu ikke synderligt meget. Jeg bliver helt sikkert en af de sidste der kommer til at små-græde under den kommende bisættelse på Amager. Dog skal det siges, at hvis tårerne begynder at trille ned på for mange mennesker, så er chancerne store, for at jeg også komme til at blive følelsesmæssigt involveret nærmest pr. instinkt – eller sådan føles det i hvert fald. Helt følelseskold er jeg alligevel ikke. Jeg har også tænkt de kloge tanker, at jeg jo kan benytte bisættelsen på Amager til endelig at prøve storcentre som Fisketorvet og Fields. Sådanne ting har vi nemlig på ingen måde, der hvor jeg kommer fra. Jeg tvivler på, at det er noget for mig, men det virker fjollet ikke at prøve disse steder – især når jeg nu for en gangs skyld befinder mig i hovedstadsområdet. Forhåbentligt er jeg ikke den eneste i familien, der er klar på en mindre shoppe-tur for at komme på andre tanker end bisættelsen på Amager – ikke at jeg har på nogen måde har tænkt at presse ideen ned over hovedet på folk.

Man skal have tid til sorg – og det er kun en selv der ved hvordan dette gøres bedst. Jeg ved fra mig selv, at jeg får en brændende lyst til at være alene og mindes de gode tider, og langsomt men sikkert bliver sorgen til et savn.

Related posts

2 Thoughts to “Bisættelse på Amager – Tid til at tage afsked med kært familiemedlem”

  1. Sofie Frammen

    Du har 100 % ret i, at man skal have tid til sorg. Giver mig ikke sig selv tid til at bearbejde det, så vil det aldrig forsvinde. Jeg håber ikke, at du snart skal til bisættelse på Amager igen, for den sidste må have taget hårdt på dig.

  2. Anton Maiden

    Jeg synes at man kan mærke at efter at have læst din artikel, at du er kommet styrket ud af hele situationen med den ubehagelig bisættelse.

    Husk det gamle ordsprog: Hvad der ikke slår dig ihjel gør dig stærkere.

Comments are closed.