Christian Betting: 2017-rapport er en ren solstrålehistorie

Christian Betting og solenergi

FN har udgivet en rapport over energiinvesteringer, der viser, at solenergi er langt mere attraktivt end andre fossile brændstoffer som kul, atomkraftværk og gas. Christian Betting glæder sig over, at resten af verden får øjnene op for de mange fordele, grønne investeringer medbringer

”Grønne løsninger har i lang tid været anset som god branding værdi. Men nu får folk også øjnene op for den økonomiske gevinst, der ligger i omstillingen. Især solenergi er en uudnyttet energikilde, der bare venter på at blive brugt”, fortæller Christian Betting.

Ved at fokusere på grønne løsninger hjælper man ikke kun miljøet og samfundet omkring sig, men man sikrer sin virksomhed en økonomisk gulerod i form af kolde kontanter. Christian Betting fortæller, at flere virksomheder kan mærke en reduktion i deres elregning, så snart de er gået over til grønne løsninger.

”startomkostningerne er egentlig det eneste minus ved solcelleanlæg i øjeblikket. Men medregner man gevinsten i det lange løb, er det peanuts ved siden af”, fortæller Christian Betting.

Christian Betting skriver ofte om udfordringerne for grøn energi på bloggen her.

 

Kina har taget førertrøjen på sig

Et af de lande, der har fået øjnene op for værdien af solenergi, er Kina. I 2016 installerede Kina for mere end 34 gigawatt af solkapacitet gennem solcelleparker og –anlæg. Det er over dobbelt så meget som USA, der ellers er godt med på den front. Kina er ikke færdige med at udbygge deres føring, fortæller Christian Betting, der afslører, at landet er i gang med en solcellepark, der strækker sig over 30 kvadratkilometer. Det ambivalente i Kinas energiinvesteringer er, at selvom landet har et af de højeste forbrug i verden, så lever en stor procentdel af kinesere uden adgang til strøm i hverdagen. Samtidig kommer hele 66 % af Kinas energiproduktion stadig fra kul, så selvom der er fremskridt i syne, er der lang vej igen, afslutter Christian Betting. Det ændrer ikke ved, at der blev investeret massivt i solcelleenergi i 2017.

Læs mere om Christian Betting på

Privat hjemmeside

Facebook

LinkedIn

 

Related posts