Der er mange fordele ved at spise sund frokost hver dag

Sund frokost

Sundhed er en af de helt store trends i vores tid. Der er meget fokus på motion, men også på kosten. Den er nemlig altafgørende for, om man har en sund krop eller ej. Der kommer hele tiden nye bud på, hvad den ultimativt sundeste kost er. Nogle prædiker for stenalderkost med mange proteiner og en stor mængde fedt, mens andre tyr til en diæt udelukkende baseret på planter. Dog er der nogen ting, man kan være sikker på, er sunde. Eksempelvis er det en god idé at spise masser af grøntsager, vælge fuldkornsprodukter og skære ned på det mættede fedt. Og der er mange fordele ved at tage det sunde valg hver dag, når man spiser frokost.

En sund krop giver godt humør

De fleste kan nok selv mærke forskel på, hvad de spiser. Har man været igennem en weekend med mængder af alkohol og fastfood, vil man kunne mærke på sin krop, at den er mere tung og dvask end sædvanlig. Omvendt vil en sund kost gøre, at man føler sig friskere og har mere energi. Mange gange vil det også smitte af på hovedet, så man føler, at man har mere overskud og er i bedre humør. Sørger man for at spise sundt, vil man også opleve færre humørsvingninger. Derfor er der mange, der med en sund frokost i hverdagen føler, at de har mere velvære. Det gør desuden, at man vil være mere produktiv, både på arbejdspladsen og derhjemme.

Sundhed i det lange løb

Selv små ting kan gøre en stor forskel, når man gør dem hver eneste dag. Hvis du fx vælger salatdressingen fra hver eneste dag, gør det ikke så meget lige nu og her, men det kan være afgørende i længden. Hvis man ikke spiser sund frokost i hverdagen, kan det nemlig medføre mange sygdomme. Får man for meget mættet fedt, kan det medføre hjerte-kar-sygdomme. Mangler man vitaminer og mineraler, vil mange af ens organer være tvunget til at arbejde på nedsat funktion, hvilket blandt andet kan medføre en dårlig fordøjelse. Overordnet set vil det sunde valg med hensyn til frokost give en bedre sundhed med færre sygdomme. Det betyder, at man vil have færre sygedage og i sidste ende leve både længere og bedre. Derfor kan det godt betale sig at gøre en indsats for at tage det sunde valg, når man spiser frokost.

Det giver mening for virksomheder at servere sund frokost

Mange virksomheder tilbyder en form for frokostordning på arbejdspladsen. For mange af dem giver det mening at investere i en ordning, hvor der er ekstra fokus på sundheden. At høste alle ovenstående fordele kommer nemlig også virksomheden til gode. Glade og sunde medarbejdere er mere produktive, hvilket betyder, at der vil blive udført mere arbejde på den samme mængde tid. Samtidig vil en sund frokost hver dag være med til at sikre, at medarbejderne har færre sygedage. Det er noget, der virkelig kan ses på bundlinjen. Derfor kan det anses som værende en investering for mange virksomheder at tilbyde medarbejderne frokost med fokus på sundhed hver dag.

Find en lækker og sund frokostordning

Hos frokost.dk er der masser af muligheder, når det kommer til frokost – og ikke mindst, når der skal være fokus på sundheden. De har nemlig en frokostordning, der tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens kostråd. Menuen er desuden godkendt af en klinisk diætist. Når man vælger denne frokostordning, er man altså sikker på, at frokosten er sund og sammensat efter de bedste principper. Det er altså en god løsning, hvis man som virksomhed vil have del i de mange fordele, der er ved at have sunde og glade medarbejdere på arbejdspladsen.

Related posts