Fugt i kælder – pas på husets fundament.

Fugt i kælder – pas på husets fundament.

Fugt i kælder er en problematik mange boligejere kan nikke genkendende til. Fugt i kælder kan være problematisk i sig selv, da det kan mærkes på indeklimaet og gøre boligarealet uhensigtsmæssigt at opholde sig i. Yderligere er der en række følgeskader forbundet med fugt i kælder. Der er øget risiko for at der kan forekomme skimmelsvamp i boligen, hvis du har fugt i kælderen. Skimmelsvamp er bittesmå svampe, der almindeligvis vokser på jord og planter i naturen. Skimmelsvampen trives i et fugtigt klima, og derfor er fugt i kælderen et godt klima for skimmelsvampen at vokse i. Skimmelsvampen spreder sig via luften, og kan ofte spottes i form af en lodden belægning i forskellige farver fra hvid til helt sort. Der er sundhedsfarer tilknyttet skimmelsvamp i boliger. Hvis beboere bliver udsat for skimmelsvamp kan det gøre dem syge, hvor man vil opleve symptomer som eksempelvis: irriterede luftveje og øjne, hosten, hæshed, åndedrætsbesvær, hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Yderligere kan skimmelsvamp være skyld i at beboerne udvikler astma og allergi.

Vær opmærksom på fugt i kælder

Det er altså altid en god idé, at være opmærksom på, hvordan fugtsituationen ser ud i ens bolig. Dette kan gøres ved, at man selv er opmærksom på situationen i sin bolig. Hvis man ikke selv følger, at man kan vurdere om der er tale om fugtskader i boligen, så er der virksomheder der tilbyder at få et gratis fugttjek. Her vil du få målt fugtniveauet i af fugt i kælderen, og blive klogere på, hvad du kan gøre for at afhjælpe situationen i din bolig.

Kom fugt i kælderen til livs.

Der findes en del forskellige løsninger for, hvordan du kan afhjælpe fugten i din bolig. En af de mest traditionelle og almindeligt kendte løsninger er omfangsdræn eller faskiner. Særligt omfangsdræn kan dog være en dyr investering og kræver et større monteringsarbejde i form af udgravning omkring boligen. En mindre omkostningstung løsning er at komme fugt i kælderen til livs ved hjælp af elektro-osmose. Her benytter man sig af elektriske ladninger, til at lede vandet væk fra boligen og ned i grundvandet. Denne danske installationsvirksomhed specialiserer sig i elektro-osmose i forbindelse med at afhjælpe fugt i kælder. De er eneforhandlere på Drymat System som er et internationalt anerkendt system mod fugt i boligen. På deres hjemmeside kan du læse mere om elektro-osmose, fugt i kælder, og om hvordan du kan komme fugten til livs.

Related posts