Hjælp til begravelse i en svær tid?

begravelse

Det er altid svært at sige farvel til den afdøde og det hele kan godt virke som en uoverskueligt og svær proces. Når en begravelse bliver en realitet og pårørende skal arrangere arrangementet er det dog vigtigt at være klar i hovedet.

En forfærdelig tendens er opstået blandt de danske bedemænd som tager overpris og lader de pårørende skrive under på ting, de ikke aner hvad er. Derfor er det vigtigt at være omhyggelig når man skal til at vælge sin bedemand.

 

4 gode råd når du skal vælge bedemand som skal hjælpe dig med begravelsen

En begravelse er ikke billig men det kan blive ”billigere”, hvis man sørger for at holde hovedet koldt og ikke lade sig narre af de listige bedemænd som nemt lister pengene ud af lommerne på de danske familier. I dette indlæg har vi derfor opstillet 4 gode råd når man skal afholde en begravelse og tale med bedemand:

 

 1. Undgå at underskrive papirer som du ikke er helt sikker på, hvad omhandler.
  Når man skal afholde begravelse skal man underskrive en række papirer, men hvis ikke du får kigget dem ordentligt igennem kan du risikere ikke at kunne komme ud af aftalen alligevel. Man hæfter nemlig altid personligt for omkostningerne. Derfor bør du have dette i mente når du skal tale med din bedemand.
 2. Undersøg om der er mulighed for tilskud.
  Man kan få helt op til 26.646 kr. udbetalt som tilskud til en begravelse. Derfor bør du ringe og høre om hvilke tilskud du har krav på.
 3. Tal altid med en erfaren ekspert.
  På den måde undgår du at blive snydt. Du bør derfor altid lave et baggrundstjek på din bedemand inden du lader ham/hende arrangere begravelsen.
 4. Undgå prisfælder.
  Du kan spare helt op til 7.000 kr. ved at vælge den rette bedemand. Det er ikke altid nemt at gennemskue hvad en begravelse bør indeholde og bedemændenes priser ser oftest billigere ud end hvad de egentlig er. Lav derfor benarbejdet selv og undersøg hvad du skal bruge før du kontakter en bedemand.

Hvad kan du selv ordne til en begravelse?

Der er mange ting som bedemanden ikke nødvendigvis behøver at være inde over når du skal afholde begravelse. Du kan eksempelvis selv bestille blomster, fragte kisten i egen bil eller begrave urne (Så længe den overholder visse regler). Der er mange måder at spare, således at det ikke bliver for budgetkrævende, når en begravelse skal arrangeres. Derforuden kan du også selv afholde arrangementet efter begravelsen eller lave din egen urne i stedet for at købe den hos en bedemand. Alt efter hvor meget overskud du selvfølgelig har. Det er enormt tidskrævende og energiopslugende at skulle tage sig af alt det praktiske efter et dødsfald, men med lidt held og den rette bedemand kan det godt blive en overskuelig og forholdsvis behagelig proces, hvor der er plads til sorg fremfor stress.

 

Hvis du stadig finder hele begravelses-processen uoverskuelig, hvilket vi godt kan forstå, så har vi sparet dig en masse tid og bekymring ved at “researche” lidt. Vi har herved fundet den bedste bedemand til den mest overkommelige pris. Denne bedemand er nemlig tilregnelig og omsorgsfuld og forretningen hedder begravelsesservice.dk. Begravelses-service sørger for at rådgive og planlægge forløbet med høj gennemsigtighed. Derforuden har de døgntelefon hvor alle spørgsmål omkring planlægning af begravelse altid er velkommen. Selvom den afdøde ikke har været medlem af folkekirken eller et andet trossamfund eller ønskede en borgerlig begravelse uden kirke, står de til rådighed. Begravelses-service arrangere altid en smuk begravelse. Læs mere på deres hjemmeside www.begravelsesservice.dk

Related posts