Skal du rejse i det nye år? Få 3 grunde til at besøge Sydafrika

Elefanter er del af The Big Five

EF Sprogrejser er, som du, trådt ind i et nyt år – alligevel fortsætter hverdagen som før. Du går på arbejde, dyrker det ugentlige fitnessyoga og sover. Alt imens det er mørkt og koldt udenfor. Ikke særligt appellerende, vel? Men på den anden side af jorden kan du opleve en mangfoldig storby, unik natur og ukendt vinhistorie.

 

Mange har Sydafrika på deres bucket liste, kan EF Sprogrejser berette. Det er et land med en rig historie, vibrerende storbyliv og unik natur. Og landet har undergået en utrolig transformation, de færreste lande kan bryste sig af – fra at være karakteriseret af apartheid til at være et af de afrikanske lande, der forener moderne og kulturrige storbyer med landets og kontinentets naturoplevelser. Der er mange grunde til at besøge dette unikke land sammen med EF Sprogrejser – her får du tre af dem.

 

EF Sprogrejser om Cape Town: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Når du rejser med EF Sprogrejser til Cape Town får du en blanding af det hele: strande og shoppinggader, bjerge og hav, og parker og urbanitet. Byen er et fantastisk sted til dem, der gerne vil opleve lidt af det hele. Du kan altid læse mere om Sydafrika på EF Sprogrejsers hjemmeside. Et af de oplevelser, man ikke må holde fra sig selv er Cape Towns svævebane. Du får en 360 graders udsigt over byen, landet og både Atlanterhavet og Det Indiske Ocean. Det er muligvis den eneste oplevelse, der kan tilbyde en udsigt over begge verdenshave. Når du bevæger dig op ad bjerget, kan du blandt andet se

  • Heldebjerg bjergene

  • Blue Mountain Beach

  • Robben Island

  • Devil’s Peak

  • … Og meget mere!

EF Sprogrejser arrangerer ofte udflugter til svævebanen, som afgår hvert 15 minut og tager dig hele vejen op ad det 1.055 meter høje bjerg på under 5 minutter. Selve bjerget blev skabt for 260 millioner år siden, og over 20 millioner har besøgt den unikke udkigspost.

På toppen af bjerget har man en udsigt, der slår benene væk under selv de største globetrottere.

Sydafrikas svævebane_kilde - table mountain aerial cableway

Hvis du er en adrenalin-junkie og gerne vil have støv og jord under neglene, kan du rappellere ned af Taffelbjergets side. Det er hårdt, udfordrende og kræver en god fysisk, men hvis du har overskuddet, er det en uforglemmelig oplevelse.

 

Sydafrika har unikke naturoplevelser – og The Big Five!

Sydafrika er hjemsted for et varieret dyreliv. Der er næsten 300 pattedyrsarter og over 850 arter af fugle. Der er ekstremt favorable jagtmuligheder, og man kan komme på safaritur, der viser de store vilde dyr helt tæt på. Næsten alle der rejser med EF Sprogrejser har det som mål at komme ud på sådan en tur. Som turist i det smukke land, der blandt andet er kendt for sit farverige savanne, skal du tage på en rundtur i naturen. Du får rig mulighed for at se the big five, som ligger i top på mange turisters, globetrotters og selv sydafrikaneres must-see liste.

Elefanter er del af The Big Five

Kruger National Park er det ideelle sted for at opfylde nogle af sine livsdrømme. Her kan du se et dyreliv, der er så mangfoldigt, at du med stor sandsynlighed kommer til at se

  • Løver

  • Leoparder

  • Næsehorn

  • Den afrikanske elefant

  • Kafferbøflen

Hvis man dog synes, at blodet pumper lige lovligt hårdt inden man træder op i jeepen, kan man vælge at tage til Addo Elefant park i stedet for. Parken giver dig muligheden for at komme helt tæt på rolige og flotte elefanter, der – til tider – kan fodres af besøgende.

 

Verdens ældste vinproducent – udenfor Europa

Sydafrika er kendt for mange ting, men vin er ofte ikke én af dem. Dog er landet verdens ældste producent af vin, hvis man ikke inkluderer de europæiske lande. Landet har en vinhistorie, der går mere end 350 år tilbage i tiden. Derfor er det et besøg værd at tage til de scenariske Winelands. Her blev den første drue presset tilbage i 1659 har siden da, produceret utallige tønder vin til hele verden.

Sydafrikansk vinfarm

Den kendte vinrute, som kaldes rute 62, er kendt som den længste vinrute i hele verden. Fra rutens bugtede veje, kan man iagttage smukke vinfarme og vinmarker.

 

Sydafrika byder på oplevelser, man kun kan opleve i det afrikanske land. Det er et sted, hvor både børnefamilier, par og unge såvel som ældre kan besøge og få uforglemmelige oplevelser.

Related posts